Förändringar och beslut med kort förberedelse verkar ha lagt sig när det gäller transporter. Ni uppmärksammade säkert att media igår rapporterade att transporter ska ges ”grön fil”, där så är möjligt.

Detta för att gränsöverskridande transporter ska flyta på och varuflödet av nödvändiga varor/produkter hållas så intakt som möjligt. Annars tar det inte lång tid innan olika varor blir en bristvara.

Vi kan konstatera att exporten från Sverige till Italien har minskande volymer denna vecka. Det beror i första hand på att många företag i Italien har stängt fram till den 23/3. Vi vet inte om de som redan har stängt kommer förlänga sin stängning, och vi vet heller inte om fler företag kommer ansluta sig och tillfälligt stänga ner sin produktion/verksamhet. De minskande volymerna till Italien kan leda till att transportkapaciteten för import minskar. Vi vädjar därför till kunder som har godstypen ”returemballage” att vara återhållsamma med bokningar om det inte är absolut nödvändigt.

Tack på förhand!