I söndags införde Österrike hastigt och utan förvarning en regel om att ALLA som passerar området Tyrolen i Österrike i nordlig riktning (dvs mot Tyskland) SKALL uppvisa ett max 48 timmar gammalt intyg om utfört Corona test (PCR-test) med negativt resultat.

Detta innebär att vi, likväl som alla andra transportföretag, som har daglig trafik genom Tyrolen antingen måste testa våra chaufförer innan varje infart till distriktet Tyrolen Österrike eller köra en omväg över distrikt Salzburg istället. Oavsett vilket alternativ som vi gör så innebär det förseningar och ökade kostnader.

Italien har med anledning av ovan stängt av A22 (Brennerautobahn) från och med 15/2 2021 kl 03.00 från Verona riktning norrut för all lastbilstrafik (omdirigering via Tarvisio – Salzburg). Detta innebär ca 300km längre körsträcka och här lär det bli köbildningar.

Det finns i nuläget väldigt få testcenter i det berörda området, där Corona-tester kan göras vilket innebär lång köbildning till dessa.

Vi beklagar uppkomna förseningar och vi gör vad vi kan för att lösa den uppkomna situationen så smidigt som möjligt.