MC-resor

Vi kör ner din motorcykel till Italien (Affi/Verona) eller Spanien (Torrevieja/Alicante) med lastbil. Du själv tar flyget med lätt bagage, och möter upp på plats. Fördelarna är att du sparar tid och slipper den ofta så tråkiga transitvägen, för inte tala om det nyckfulla vädret.

Allt började för några år sedan när några glada motorcykelentusiaster kontaktade oss och undrade om man inte kunde hyra plats på något av våra fordon för transport av deras motorcyklar till Italien. Ja varför inte tyckte vi och körde några provomgångar. Det blev succé redan första gången och sen dess har det rullat på som en liten del av vår verksamhet med transporter till och från Italien. Då många av våra kunder har frågat om vi inte även kan erbjuda samma tjänst till Spanien, har vi nu även införlivat detta i vårt upplägg.

Hur fungerar då detta?

Vi har idag inga fasta avgångar utan vi lyssnar till ert behov och sen lägger vi upp just er plan, det är mycket som ska stämma, som när och var vi ska lasta, när du ska flyga och så vidare.

Oftast behöver vi ca 5 -7 arbetsdagar för transporten mellan Sverige och Italien. Idag har vi en terminal i Italien i en liten ort som heter Affi. Om du kommer via någon av Milanos flygplatser så tar du tåget till Verona och därifrån Taxi till Affi  (ca 25 km från Tågstationen). Du kan också flyga till Veronas flygplats som ligger ca 20 km från Affi och ta Taxi därifrån. Utöver dessa finns det ett flertal andra flygplatser i närområdet som kan vara aktuella. Affi (Verona) är en bra utgångpunkt, härifrån når du t.ex. Kroatien på en lugn och fin dagstur, eller San Remo, Toscana, Como, Rimini eller varför inte Franska Rivieran. Hur du än planerar och vill åka, så är det en bra utgångspunkt.

När det gäller Spanien så behöver vi några extra dagar för transporten så räkna med 7-10 arbetsdagar. Terminalen ligger i Torrevieja, strax söder om Alicante. Du flyger till Alicantes flygplats, och därifrån är det enklast att ta taxi till terminalen som ligger ca 35km söder om flygplatsen.

Packningen skickar du med motorcykeln och själv åker du lätt och ledigt med pass och plånbok, väl framme på terminalen så möts du upp av vår personal som lastat av transportstället med din motorcykel. Det finns omklädningsrum och dusch till förfogande (gäller ej Spanien). På terminalen finns även enklare förvaringsbox för sådant du inte vill släpa med på själva resan. Det skall vara väl märkt med namn och adress och förvaringen sker på egen risk. Sen är det bara ett ge sig ut på äventyret!

En del väljer att bara åka ett håll, oftast då söderut och åker på motorcykeln hem, andra låter motorcykeln åka lastbil båda färdriktningarna, det bestämmer du själv.

När du ska åka hem så är det omvänt som gäller, du lämnar in din motorcykel på terminalen, packar, byter om och gör dig klar för hemresan. När din motorcykel närmar sig Sverige igen kontaktar vi dig för att stämma av tid för utlämning.

 

 

Kontakt

Gunnar Karlsson Spedition AB
Ljungadalsgatan 21
SE-352 46 Växjö

Här finns vi

Gunnar Karlsson Spedition AB