Anvisningar

 

Hur gör man?

När ni bestämt er för resan avseende datum och annat så är det dags att göra en formell bokning.

1. Är ni fler än en resenär. Utse en ansvarig ”Teamleader”, som är den vi kommunicerar med och som står som fakturamottagare.

2. Fyll i bokningsunderlaget, ett underlag per MC.

3. Kopiera registreringsbeviset (blå delen) och försäkringsbeviset. OBS! Helförsäkring krävs.

4. Skicka bokningsunderlagen tillsammans med kopiorna på registrerings-och försäkringsbevisen, direkt från hemsidan eller:
Via e-post
info@karlssonspedition.se

Via brevpost
G.Karlsson Spedition AB/MC-Transport
Ljungadalsgatan 21
352 46 VÄXJÖ

5. Önskas hjälp med bokning av busstransfer i Italien så hjälper vi gärna till. Då behöver vi uppgifter om Flygplats, Flight Nr ankomst tid samt antal passagerare. OBS! Betalning av busstransfer sker i förskott på samma faktura som för MC-transporten. Det lönar sig i regel inte att boka busstransfer om man är mindre än ca 20 personer.

6. Ni kan lämna in er MC på vår terminal i Växjö, eller på annan terminal som vi har samarbete med (se prislistan). Vi kan också hämta /lämna på av er angiven ort/plats, men det blir lite dyrare. Vid hämtning /lämning på av er vald plats krävs tillgång till lastkaj/ramp och gaffeltruck/lastmaskin om det är ett flertal MC. I undantagsfall kan bil med bakgavellift bokas men det avtalas från fall till fall och innebär en tilläggskostnad (se prislista).

7. När det närmar sig avresa skickar vi en bokningsbekräftelse med datum för inlämning/lastning av MC, samt faktura. Fakturan skall vara betald innan MC kan kvitteras ut på ankomstorten. Om lastning sker på vår terminal (eller samarbetsterminal) tillser vi i regel att våra transportställ finns på plats någon dag innan, så ni i lugn och ro kan montera er/era MC på transportställen i god tid innan upphämtningen sker.

8. I samband med att ni lämnar in er MC för transport tillse att:
– Medföljande lös packning är märkt med MC;ns registreringsnummer ert namn och packat i lämpliga emballage (gärna mjuka) som ryms på transportstället vid sidan av eller på MC;n. Endast packning i form av MC-väskor, kläder, och hjälmar är tillåten (dvs utrustning som packas på MC;n vid färd).

Eventuell annan packning utöver detta betraktas som styckegods och debiteras enligt G. Karlsson speditions ordinarie prislista.

– Ni som ägare/förare ansvarar för att er MC fastspänns på av oss tillhandahållet transportställ (4st tillhörande spännband medföljer stället). Vår personal ansvarar sedan för lastning och förankring på trailern.

– För vissa MC går inte transportstället att använda, te x trikes, choppers med förlängda gafflar, och- eller överdimensionerade däck. I dessa fall ställs MC;n på dess central-/ eller sidostöd och förankras med spännband direkt i trailerns golv.

– Evt utstickande delar bör emballeras/skyddas för undvikande av skavmärken/skador.

– MC i transportställ kan vara låst.

– Nycklar till MC;n skall behållas av respektive ägare/förare, dock måste MC som inte står i transportställ gå att rulla.

– MC får ej vara ”rörelselarmad”.

– MC kan vara fulltankad under transporten.

9. Vid uthämtning av MC;n krävs att ni legitimerar er med giltigt ID/körkort. Vår personal kontrollerar gentemot vårt bokningsunderlag att ID stämmer. OBS! Om MC;n är registrerad på annan än aktuell förare kan det vara bra att ha med en fullmakt från registrerad ägare (om denne inte är medföljande resenär). Behöver ni en mall för fullmakt så meddela oss så mailar vi över en.

10. I samband med uthämtning av er MC i Affi skall ni göra en okulär besiktning av MC;n och kvittera mottagandet. Skulle det mot förmodan ha uppstått någon skada under transporten, anges skadan/skadorna på kvitteringen, och om möjligt dokumenteras med foto. Observera att det är MC;ns försäkring som täcker alla evt skador med samma villkor som om MC:n framförs av ägaren själv. Självrisk erläggs av försäkringstagaren själv såvida inte annat överenskommits med transportören. Skador som uppkommit där skadan kan anses bero på grov försumlighet från transportföretaget, te x att en truck ”tappat” ett kolli, eller om transportfordonet varit inblandad i trafikolycka som orsakat större skador på transporterat gods täcks evt skador av transportörens transportförsäkring.

11. Vill ni ha MC;n parkerad (förvarad) under en längre tid så hyr vi ut förvaringsplatser både i Affi, Torrevieja och i Växjö (priser på begäran). Kortare förvaring (max 1 vecka) som sker i samband med uthämtning/ inlämning av MC vid bokad resa är dock kostnadsfri.

Kontakt

Gunnar Karlsson Spedition AB
Ljungadalsgatan 21
SE-352 46 Växjö

Här finns vi

Gunnar Karlsson Spedition AB